fbpx

Scriu Foarte Urât. Este Caligrafia cu Penița pentru Mine?

2 iulie, 2023
Scriu foarte urat. Este Caligrafia cu Penita pentru mine?

Dacă te intrigă caligrafia cu penița, dar ți se pare că scrii neîngrijit, lăbărțat sau nu te consideri o fire creativă atunci am scris acest articol cu mult drag pentru tine.

“Denisa, mi-ar plăcea să învăț și eu caligrafie cu penița, dar eu scriu urât și nu am înclinații artistice.”

Am primit chiar zilele trecut acest mesaj pe Instagram, așa că îți voi împărtăși un mic secret din tolba caligrafilor.

Nu e nevoie să ai un scris obișnuit frumos sau să ai înclinații artistice ca să creezi lucrări caligrafice deosebite cu penița. Oamenii mereu presupun că eu scriu foarte îngrijit zi de zi fiindcă sunt artist caligraf, dar adevărul este că scrisul meu obișnuit variază în funcție de cât de tare mă grăbesc.

La fel ca al tău, de altfel.

Ca să scrii îngrijit, organizat, cu litere rotunjite și lizibile îți trebuie timp în primul rând. În imaginea de mai jos vei putea observa diferite grade de lizibilitate din notițele mele pentru facultate.


Caligrafia este o abilitate pe care o poți învăța.

Ca să poți crea litere elegante cu penița în acest stil de caligrafie modernă trebuie doar să îți dorești să încerci.

Nu e nevoie de sânge albastru, ci de instrumentele de lucru potrivite, trebuie să înveți să le folosești corespunzător și să înțelegi cum funcționează literele.

Odată ce înțelegi principiile care stau la baza formării literelor le poți crea cu încredere și ușurință. Am exemplificat asta în imaginile de mai jos în care am litere caligrafice scrise cu un creion pe o placă de rigips. Aici nici măcar nu am mai avut nevoie de peniță ca literele mele să arate deosebit. M-am jucat doar cu formele.

Literele au propriul lor sistem de formare, tehnic.

Scrierea cu penița este mult mai apropiată de o pictură a literelor decât de scrierea obișnuită. La caligrafia modernă penița îi imprimă scrierii mele un alt ritm, trasez fiecare linie cu intenție și sunt atentă la structura literelor.

De aceea cred cu tărie că nu simțul artistic, inspirația sau talentul fac diferența, ci dorința de a învăța, dedicarea, perseverența. Noi ne antrenăm linia brută a scrisului nostru de mână, ochiul și mâna pentru a ajunge la rezultatele pe care ni le dorim.

Dovada că nu bat câmpii. Evoluția caligrafiei mele din 2017 în 2023:


De aceea vreau să le arat și celorlalți frumusețea pe care o văd în literele caligrafice. Caligrafia este o ramură artistică pe care o poate aborda oricine.

Explorează-ți latura creativă printr-o activitate inedită care te va entuziasma și fascina. Da, scrierea cu penița este o activitate relaxantă care te face să pierzi noțiunea timpului, dar cel mai mult îmi place că este o activitate plină de satisfacții.

Te concentrezi acolo pe hârtie, tu, penița și călimara, îți dai tot interesul în fiecare linie trasată, te cufunzi în moment, iar apoi, peste o săptămână de exersat te uiți înapoi cu mândrie la evoluția ta.

Ador asta.

Dacă ți-ar plăcea să încerci să vezi cum se simte caligrafia cu penița aruncă o privire peste setul Ghidul Caligrafului Începător. Cred că e ce ai nevoie pentru a crea litere caligrafice frumoase și elegante cu penița.


Începe călătoria ta în lumea caligrafiei chiar acum!

Summary
Scriu urât. Este caligrafia cu penița pentru mine?
Article Name
Scriu urât. Este caligrafia cu penița pentru mine?
Description
Dacă scrii urât, neîngrijit sau lăbărțat nu înseamnă că automat nu vei fi bun la caligrafie cu penița. Acesta e doar un mit. Citește acest articol să afli de ce și cum poți crea și tu litere frumoase și elegante cu tocul și penița.
Author
Publisher Name
denisamicorici.ro
Publisher Logo
plata online securizată prin 
Înscrie-te la newsletter pentru ultimele noutăți

SC Literele Denisei SRL - J05/1942/2020, CUI 43220123, str. Ciheiului, nr. 35, Oradea, Bihor, România
menu