fbpx

3 Greșeli pe care le Faci când Vrei să Înveți Caligrafie Modernă și Cum să le Repari

3 iulie, 2023
articol de blog 3 greseli de caligrafie pe care sa le eviti ca incepator

Caligrafie, litere, penița, toc, hârtie și cerneală. Sunt atât de intrigante, iar literele caligrafice sunt deosebite.

Fără dar și poate, caligrafia atrage privi și ne face să ne dorim să creăm și noi cât mai repede litere atât de frumoase. Știu, și eu am fost acolo. Tocmai de aceea, iată aici 3 greșeli de începători pe care le-am făcut eu când am început parcursul meu în caligrafia modernă și cum să le repari. Sunt greșeli pe care le-am mai văzut și la alții online.

 1. Cumperi primul set de caligrafie care îți cade în mână.

  Ai văzut un set eye-candy cu pană într-un magazin, ai dat peste un set de caligrafie la Lidl la preț accesibil, ai găsit un set care pare că are tot ce ai avea nevoie și chiar mai mult, dar din păcate nu este suficient. Doar pentru că scrie pe ambalaj “set de caligrafie” nu înseamnă că este exact ce ai nevoie pentru stilul de caligrafie care te-a atras.
  Caligrafia are multe stiluri și fiecare are instrumentele specifice de lucru. Ba mai mult decât atât, ai nevoie de un set de instrumente de caligrafie de calitate pe care să le poți folosi, iar cele de toate pentru toți niciodată nu au fost făcute pentru calitate, ci doar să fure privirile.

  Alege un set de instrumente de bază creat special pentru stilul pe care vrei să îl înveți. Folosește instrumentele de lucru potrivite pentru a obține rezultatele pe care le dorești. Citește și acest articol dacă vrei să primești mai multe sfaturi despre alegerea setului de caligrafie.instrumente de caligrafie

 2. Copiezi scrisul din pozele de pe Instagram sau Pinterest.

  Da, știu, am fost și eu acolo. Ai cumpărat în sfârșit instrumentul de lucru. Desfaci setul cu entuziasm și sari direct la masa de lucru. Deschizi pozele cu literele care te-au atras să încerci caligrafia și te pui direct să încerci să recreezi acel citat cu noul tău stilou caligrafic. Dar iese? Dacă nu ții corect tocul în mână sau nu pregătești penița înainte de prima utilizare poți exersa toată ziua fiindcă nu vei obține acel aspect curat, ordonat și rotunjit al literelor pe care știi că trebuie să îl obții. Vei avea doar o coală de hârtie plină de linii întrerupte, tremurate, inegale, pete de cerneală și frustrarea că nu iese.

  Ai nevoie de o fundație. Nu te poți arunca să scrii fără să știi cum funcționează tocul și penița, ce trebuie să faci cu ele înainte de a scrie, cum le ții în mână, care este tehnica de scriere și cum sunt create literele. Acestea sunt toate aspecte care îți vor da mari bătăi de cap dacă încerci să le rezolvi rând pe rând pe măsură ce apar și nu le înveți de la început. De aceea am creat Ghidul Caligrafului Începător ca să îți vină în ajutor și să îți facă primii pași în caligrafie ușori.șervețel cu pete de cerneală de la caligrafie

 3. Sari direct la litere.

  Ți-ai adunat materialele de lucru potrivite, ai învățat să le folosești, iar acum că poți trasa linii groase și subțiri neîntrerupte te avânți să îți scrii numele. Din păcate sau din fericire caligrafia este un proces. Să luăm de exemplu mersul pe jos. Un bebeluș nu aleargă în prima zi un maraton, ci face pași mici cu bucurie și perseverență. Așa nu vei simți caligrafia ca pe o corvoadă, ci te vei avânta în fiecare pas cu entuziasm și curiozitatea.

  Trebuie să te antrenezi cu liniile fundamentale. Adică, să o iei de la început cu exerciții de control. Ai răbdare cu tine și cu procesul. Nu uita că scrii cu penița scrisul tău de mână, ci execuți o scriere decorativă. Ea are un alt ritm. Folosește liniatura specială de ghidaj, trasează fiecare linie negrăbit, provoacă-te să scrii încet și să ai răbdare. Încălzește-ți mâna înainte de scriere cu spirale și ovale în creion pentru a te pregăti de activitatea scrisului cu penița, iar apoi concentrează-te pe hârtie. Evoluția apare exersând. Poți încerca acest caiet de caligrafie pentru începători (are fișe pentru caligrafie în care poți exersa ghidat). Am împărțit procesul în etape astfel încât să te bucuri de fiecare și să exersezi pas cu pas, gradual.executie caligrafica de caligrafie moderna

Sper că acest articol ți-a fost de folos și că nu vei mai face aceste greșeli în viitor.

Bucură-te de proces și varsă-ți pasiunea pe hârtie.

Summary
3 Greșeli pe care le Faci când Vrei să Înveți Caligrafie Modernă
Article Name
3 Greșeli pe care le Faci când Vrei să Înveți Caligrafie Modernă
Description
Descoperă cele mai comune 3 greșeli în caligrafie pe care le fac începătorii și învață cum să le eviți.
Author
Publisher Name
denisamicorici.ro
Publisher Logo
plata online securizată prin 
Înscrie-te la newsletter pentru ultimele noutăți

SC Literele Denisei SRL - J05/1942/2020, CUI 43220123, str. Ciheiului, nr. 35, Oradea, Bihor, România
menu