fbpx

Set de Caligrafie pentru Începători: Ghidul Caligrafului

3 august, 2023
Set complet de caligrafie pentru incepatori. Invata caligrafie cu: manual de caligrafie, caiete de practica, toc, penita, cerneala la tine acasa.

Scrisul de mână artistic ți-a atras atenția sau poate literele caligrafice scrise cu un instrument de scris inedit: tocul cu peniță. Te înțeleg perfect. Cel mai probabil acum bați internetul în căutare de seturi de caligrafie pentru începători ca să intri în lumea literelor scrise cu migală. Tocmai de aceea am scris acest articol în care voi răspunde la cele mai primite întrebări despre setul de caligrafie.

caligrafie moderna executata de denisa micorici

Cum s-a născut ideea setului de caligrafie pentru începători?

Recunosc că mie mi-a fost destul de greu să mă apuc de caligrafie. În 2017 m-am dus cu entuziasm la horă, dar nu puteam să mă prind în joc fiindcă dădeam dintr-o piedică în alta:

  • De unde îmi comand materialele?
  • Ce să aleg?
  • Care sunt cele mai bune penițe și cerneluri?
  • De ce nu se găsesc la noi cu aceeași accesibilitate ca în străinătate?
  • De ce nu îmi curge cerneala prin peniță?
  • Cum să trasez liniile fără să zgâriu hârtia?
  • De ce nu arată literele mele ca ale celorlalți?

și așa mai departe...

În timp am înțeles și am găsit răspuns la toate întrebările mele și să îmi formez o bază solidă a execuției mele, dar mereu mi-ar fi plăcut să fi avut parte de o experiență pentru începători relaxantă, să mă bucur de proces în ritmul meu fără bătăi de cap.

caligrafie moderna

Tocmai de aceea mi-am dorit să pot face ceva ca interesații de litere din România să înceapă să scrie caligrafic mult mai ușor și bucurându-se de proces. Așa a apărut setul Ghidul Caligrafului Începător. Experiența de învățare pentru acasă pe care am conceput-o cu începătorul entuziasmat în gând. Setul de Caligrafie reflectă abordarea mea asupra literelor, experiența pe care am acumulat-o la cursurile, respectiv atelierele pe care le-am ținut și competențele dobândite pe parcursul facultății și modulului psihopedagogic.

Setul Ghidul Caligrafului Începător este primul produs pe care l-am creat, ajuns deja la a 2-a ediție și totodată bestsellerul meu.

Ce îmi place la setul Ghidul Caligrafului Începător

Am gândit setul de materiale Ghidul Caligrafului Începător sub forma unei călătorii în lumea literelor decorative. Fizic vei primi de la mine kitul de materiale de care ai nevoie pentru a începe, iar apoi prin manual și caietele de lucru te voi ghida pas cu pas nu doar de la A la Z, ci de la 0 cu elementele de bază și informațiile de care ai nevoie pentru a trece de la o etapă la alta fără a simți parcursul copleșitor. Îmi place că abordăm problemele pe care le întâmpină începătorii, atât cu privire la alegerea materialelor de lucru potrivite și cum să le folosească, respectiv pregătească corespunzător, cât și cum să remediem anumite situații dacă apar și să înțelegem de ce se întâmplă așa. Toate recomandările și sfaturile din curs sunt încercate de către mine, iar teoria este aplicată, de aceea îl numesc un curs practic.

ghidul caligrafului incepator - set complet de caligrafie pentru incepatori

Cum să folosești setul de caligrafie pentru începători

Am conceput materialele Ghidul Caligrafului Începător ca fiind complementare. Astfel, vei începe prin a citi manualul și acolo vei primi toate indicațiile cu privire la cum să pregătești pentru scriere instrumentele de lucru, ce să faci tu și când să exersezi în paralel în caietul de lucru.

caiete de caligrafie

FAQs, întrebări primite cu privire la setul pentru începători

Livrați în străinătate?

Da. Trebuie doar să îmi trimiți un mail sau să mă contactezi prin mesaj pe una dintre rețelele mele sociale ca să hotărâm prin ce curier internațional preferi să primești coletul. De-a lungul timpului am trimis cu succes mai multe colete în străinătate prin Poșta Română.

Cum arată stilul de caligrafie pe care îl vom învăța?

În caietele de practică propun un stil modern de caligrafie cursivă creat de către mine cu începătorul în gând. Este un alfabet caligrafic delicat care pune bazele unei fundații solide pentru caligrafia modernă. Ulterior, după ce vei stăpâni tehnica scrierii și vei fi înțeles ADN-ul literelor îți vei putea crea propriul stil de caligrafie.exemplar (fisa de referinta) pentru stilul modern Denisa Micorici

Eu am acasă toc și peniță deja, pot cumpara doar cartea?

Categoric. Acesta este și unul dintre motivele pentru care este disponibil setul și pe bucăți. Manualul Ghidul Caligrafului Începător este un suport teoretic plin de sfaturi practice și recomandări de materiale de caligrafie care îți va fi extrem de util. Las aici cuprins-ul cărții ca să îți faci o idee.Manualul Ghidul Caligrafului Incepator

Mă încurcă tare daca eu scriu urât atunci când vreau să învăț caligrafie cu penița?

Ba deloc. Îmi place să mă gândesc la caligrafia cu penița mai degrabă ca la o pictură cu cerneală decât la un scris obișnuit. Am detaliat în acest articol de blog părerea mea și motivele pentru care cred cu tărie că nu contează cum scrii zi de zi ca să creezi lucrări caligrafice armonioase, frumoase și care să te facă mândră.

Pot învăța caligrafie cu penița dacă scriu cu mâna stângă?

Da. Mai mult decât atât, unul dintre maeștrii caligrafi preferați ai mei este stângaci. Vorbesc despre John DeCollibus peste ale cărui lucrări te invit să arunci o privire. De asemenea, am avut la atelierele de introducere în caligrafie (atât atelierele de inițiere în arta peniței, cât și ale literelor scrise cu brush pen-ul) cursanți stângaci care s-au descurcat minunat.

Mi-ar plăcea sa învăț caligrafie, dar nu prea am timp. Cât timp ar trebui să dedic?

Caligrafia este despre tine demonstrându-ți că poți crea lucruri minunate cu puțin curaj, entuziasm, perseverență și răbdare. Îți antrenezi ochiul și mâna în timp ce te apleci pe hârtie și rămâi doar tu cu literele lăsându-ți gândurile să se liniștească în loc să să umple brambura cum o fac toată ziua. E modul meu de exprimare creativă preferat. Cât despre timp, exercițiul este singurul mod prin care poți scrie frumos cu penița. Este esențial să stăpânești elementele de bază - modul corect de a ține în mână tocul, cum gestionezi cerneala și apăsarea, să înțelegi cum sunt create literele, iar apoi să exersezi punând în aplicare ce ai învățat. Eu cred că dacă îți dorești asta, pe parcursul unei săptămâni poți parcurge în ritmul tău manualul Ghidul Caligrafului Începător, să inspectezi tocul, penița și cerneala din setul de caligrafie și să te familiarizez cu tehnica de scriere. Apoi îți recomand să exersezi în caietul de lucru între 15 și 30 de minute în fiecare zi timp de 1 săptămână. În acest timp rezultatele vor apărea și te vor motiva să continui să exersezi. Adevărul e că practicarea caligrafie nu este o corvoadă și nu trebuie să se simtă ca una. Odată ce ai început să scrii vei vedea că vei pierde noțiunea timpului și îți vei dori să continui să o faci ca literele tale să fie din ce în ce mai frumoase. Selectie de lucrari de caligrafie intr-un alfabet cursiv modern scris de mana cu penita.

Dezvoltă-ți manualitatea, explorează-ți creativitatea și bucură-te de momente de relaxare pe hârtie. Disciplina și pasiunea depuse sunt răsplătite când te vei uita cu mândrie la lucrările caligrafice pe care le-ai creat chiar tu.

Învață să scrii litere caligrafice elegante cu penița pas cu pas alături cu setul complet de caligrafie Ghidul Caligrafului Începător.

Summary
Set de Caligrafie pentru Începători: Ghidul Caligrafului
Article Name
Set de Caligrafie pentru Începători: Ghidul Caligrafului
Description
Răspunsuri la întrebări comune cu privire la setul de caligrafie Ghidul Caligrafului Începător și informații utile pentru pasionații de scrisul de mână care sunt interesați să învețe caligrafie modernă.
Author
Publisher Name
denisamicorici.ro
Publisher Logo
plata online securizată prin 
Înscrie-te la newsletter pentru ultimele noutăți

SC Literele Denisei SRL - J05/1942/2020, CUI 43220123, str. Ciheiului, nr. 35, Oradea, Bihor, România
menu